Thursday, August 26, 2010

Seul

Seul (în hangul: 서울, sau Seoul Teukbyeolsi) este capitala Coreei de 600 de ani, având în prezent statut de oraș special.
Este singurul oraș din Coreea de Sud fără transcriere în hanja. Zona Națională a Capitalei Seul, ce include metropola Incheon și majoritatea provinciei Gyeonggi, are 24.5 milioane de locuitori, fiind a doua cea mai mare zonă metropolitană din lume. Aproape jumătate din populația Coreei de Sud trăiește în Zona Națională a Capitalei Seul și aproape un sfert în orașul Seul, făcându-l cel mai puternic centru economic, politic și cultural sud-coreean.
Cu aproximativ 10 milioane de locuitori, orașul Seul este unul dintre cele mai populate orașe din lume.
Orașul Seul este așezat pe râul Han în centrul peninsulei Coreea și a fost întemeiat în anul 18 î.Hr., când Baekje, unul din cele Trei Regate din Coreea, și-a stabilit capitala pe locul Seulului de sud-est de azi. Apoi, orașul a devenit capitală în timpul dinastiei Joseon și Imperiului Coreean.
Seul este considerat un oraș global, fiind al nouălea în Indexul Orașelor Globale din 2008. A găzduit Jocurile Olimpice de vară în anul 1988 și Campionatul Mondial de Fotbal din 2002. În Seul se află sediile principale ale multinaționalelor Samsung, LG și Hyundai.
Suprafață
- Total 605,33 km²
Populație (2006)
- Total 10.356,000 locuitori
- Densitate 17.108 loc./km²

Centrul comercial din Seul

 În sensul acelor de ceasornic din stânga, sus, avem : Turnul Nansam (a fost contruit în anul 1969 şi deschis publicului în anul 1980), Podul Banpo (este cel mai lung pod-fântână din lume), Gangnam-gu ( Gu îmseamnă district), Turnul palatelor SAMSUNG (există un lanţ de 7 turnuri, ştiute[numite] A-G), 63 de contrucţii sau oraşe,  Namdaemun sau Sungnyemun (înainte să ia foc în 2008, aceasta era cea mai veche construcţie din lemn din Seoul.)


Muzeul Naţional din Coreea


Aeroportul internaţional Incheon



Staţie de metrou în Seul

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...