Diana Voina
Bună, Dee ! Sunt sigură că majoritatea fanilor deja te cunosc , dar aș vrea în interviul pe care ți-l voi lua astăzi să ne axăm pe Asociația Fanilor Coreei de Sud din România și tot ce ține de ea, așa că te rog să te prezinți cititorilor .
Buna tuturor! Numele eu este Diana Voina, cunoscutii imi spun Dee si sunt presedintele Asociatiei Fanilor Coreei de Sud Romania (AFCSR).
Când a luat naștere această asociație ? Ce urmărește ea ?
Este greu sa spun exact cand a luat nastere asocierea dintre fancluburi, defapt totul a inceput cand am decis eu sa organizez primul fan meeting in 2010, la care am invitat mai multe fancluburi sa participe ca si reprezentanti, a urmat o actiune fireasca care intr-un final a rezultat formarea comitetului ce se afla la conducerea asociatiei. Practic ca si asociatie, noi existam din octombrie 2011.
Oricine poate intra în comunitate ? Poți să ne dai exemple de probleme sau evenimente de viitor care s-au discutat la ședințele dintre membrii asociației ?
Da, oricine se poate alatura ca si simplu membru. Insa ca sa faci parte din comitet trebuie sa ocupi un post directoral la un fanclub, site, blog sau orice alta forma de organizare a actiunilor ce au legatura cu pasiunea noastra, cultura coreeana.
Exemple discutate la sedinte? Sa ma gandesc. Principalul nostru scop este raspandirea culturii coreene la noi in tara. Iar pentru asta noi ne luam angajamentul de a creea cat mai multe posibilitati de genul evenimente, proiecte, meetinguri, etc., acesta ar fi unul dintre subiectele discutate la sedinte. Desigur se mai dezbat si probleme interioare, cereri de afiliere, etc.
Asociația/membrii asociației trebuie să urmeze anumite reguli ? Poți să ne dai câteva exemple dacă răspunsul este pozitiv .
Desigur, exista anumite reguli de ordine interioara care sunt prezentate fiecarui membru care ni se alatura, fie el parte din comitet sau nu. Ele variaza in functie de ce post ocupi in asociatie, totusi fiecare este un reprezentant al culturii coreene din momentul in care este membru declarat al asociatiei, deci trebuie sa fie constienta de actiunile sale.
Fan-meeting-ul de anul acesta se anunță a fi la fel de plăcut și distractiv . Poți să ne spui dacă s-au făcut schimbări în legătură cu organizarea lui ? De asemenea, cine se ocupă de el și pe ce dată va avea loc .
Da, s-au facut modificari. Anul acesta Asociatia Fanilor Coreei de Sud este singurul organizator al fan meetingului. Nu mai colaboram cu nicio alta asociatie pentru organizare. Insa mie imi place sa spun ca adevaratii organizatori sunt fanii, pentru ca noi ne axam pe cerintele si ideile fanilor, binenteles, in limita posibilitatilor, pe care ii asteptam cu mare drag pe data de 25 august, la liceul Gheorghe Lazar din Bucuresti.
Anul trecut, numărul fanilor a fost dublu față de acum doi ani . Crezi că anul acesta fanii vor fi în număr și mai mare ?
Sper :)) Estimez un numar mai mare de participanti cu 40% insa nu putem sti exact decat in ziua fan meetingului. Avand in vedere ca anul trecut au participat peste 200 de persoane, ceea ce noi nu ne asteptam, raman optimista.
Kpop hour de pe Music Channel putem spune că a reușit să fie introdus datorită fanilor de la fan-meeting. Crezi că în viitor vor reușii fanii români să îndeplinească și mai multe lucruri ? Ce le lipsește fanilor români și ce ai vrea să schimbe ei ?
Fanii au aceasta putere...cum as putea sa o descriu? Devotamentul si motivatia lor se transforma intr-o putere inimaginabila. Am crezut asta tot timpul si mi-au dovedit ca am dreptate atunci cand am reusit sa introducem k-pop la Music Channel. Singurul lucru care le mai lipseste fanilor este putin mai multe incredere in ei, deoarece la capitolul asta sunt foarte modesti.
În 2012, multe persoane au făcut grupuri pe Facebook. Cele mai multe au același subiect . Ești de acord cu ele ?
Nu pot sa spun ca sunt impotriva dar nici ca sunt de acord. Adica depinde de caz, daca o anumita persoana vrea sa-si creeze un grup unde sa isi adune prietenii si sa discute despre pasiunea lor, care intamplator este cultura coreeana de ce as fi impotriva? Pana la urma Facebook este o retea de socializare, mi se pare normal. Insa nu sunt de acord cu asa numitele „copy cats” care se folosesc de imaginea unui fanclub. Ce as vrea eu sa inteleaga acele persoane este faptul ca un fanclub este foarte complex si are o conducere, ei ar trebui sa decida daca de exemplu sa formeze un grup pe Facebook sau nu, faptul ca cineva din afara vine si formeaza acel grup fara nicio autorizatie transforma totul intr-un fiasco. Imaginea fanclubului are de suferit, implicit si imaginea fanilor. Fanii necunoscatori deseori vin cu argumentul „In strainatate sunt mai multe fancluburi pentru un artist” foarte adevarat, insa acei fani de depasesc numerit de 20 de ori si doar un fanclub este recunoscut oficial, restul sunt ca niste „ciupercute” ca sa spun asa, dar nu folosesc niciodata nume de domeniu si rar interactioneaza cu cele oficiale.
Fancluburile, de asemenea, au fost uitate , toți mutându-se pe Facebook . Crezi că vor dispărea complet aceste fancluburi în următori ani dacă situația nu se va schimba ?
Forumurile vrei sa spui. Un fanclub nu depinde de o platforma, el este practic adunarea unor persoane cu aceleasi pasiuni. Nu conteaza unde se aduna, important e ca se aduna. Iar daca Facebook este in trend normal ca toti se aduna acolo, este si mai usor de utilizat si are alte avantaje. Cat despre forumuri, nu cred ca vor disparea, moda revine, cand? Nu stiu.
Mulțumesc că ai acceptat acest interviu . Te rog să spui ceva de încheiere .
Multumesc si eu pentru ca m-ai ales pentru interviu si sper ca vor mai fi si altele :))
Iar cititorilor, va astept pe toti la fan meetingul de anul acesta sa discutam si sa ne bucuram de o zi plina de cultura coreeana. Pe curand!
Pagina oficială AFCSR: http://www.facebook.com/KoreaFanClubRomania
Comitetul unde se țin ședințele este secret . Doar administratorii și moderatorii fancluburilor sunt în acel comitet .
super interviu! <3
ReplyDelete