Tuesday, January 17, 2012

Sumi Jo

SUMI JO (조수미)
(22 noiembrie 1962)

S-a născut în Seoul. Mama ei a fost o cântăreață și o pianistă amatoare care nu și-a putut îndeplini visul de a deveni o profesionistă în domeniul muzicii din cauza situației politice în care se afla Coreea în 1950.
Faptul că ea nu a avut oportunități , a determinat-o să o ducă pe fiica ei să ia lecții de pian la vârsta de 4 ani și canto la 6 ani. Chiar dacă era un simplu copil, Jo, adesea își petrecea 8 ore studiind muzica. În 1976, a intrat la Scoala de Arte Sun Hwa, unde a primit diplome pentru pian și voce. Și-a continuat studiile la Universitatea Națională din Seoul (1981-1983). În timp ce studia la Universitatea din Seoul a apărut în numeroase concerte. În 1983 decide să plece din Universitate ca să se ducă să studieze în Italia la Academia Santa Cecilia din Roma. Acolo a participat la concerte, a putut fi auzită la radiouri naționale și televiziune.

În 1986, își face debutul de operă european , jucând rolul Gildei în opera în trei acte Rigoletto (de Verdi) la Teatro Comunale Giuseppe Verdi. Au urmat opere ca Un ballo in maschera, Fetonte, The Marriage of Figaro, The Magic Flute, The Tales of Hoffmann, L'elisir d'amore, Lucia di Lummermoor, Der Rosenkavalier, Le comte Ory etc.
A recitat peste tot în lume: Europa, USA, Canada, Australia.
Vocea ei o puteți auzi și în filmul The Ninth Gate , în miniseria Mildred Pierce sau în muzicalul Love Never Dies.


Premii și onoruri
  • 2002 - Sumi Jo a cântat la Cupa Mondială din Seoul, Coreea de Sud
  • 2003 - Sumi Jo i s-a acordat titlul ca ”Artist al Păcii” de UNESCO
  • 2008 - Sumi Jo a câștigat Premiul Internațional Puccini
  • 2008 - Sumi Jo a cântat la Jocurile Olimpice Internaționale din Beijing 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...