Saturday, November 19, 2011

Primăvara, vara, toamna și iarna în Coreea

În Coreea fiecare anotimp are o semnificație importantă.


Primăvara : înflorirea inimi la fel ca natura. 
Vara : exprimă puritate și liniște sufletească 
Toamna : îmbogățirea minții 
Iarna : liniștea inimii ce iți cuprinde întreg corpul.



Primăvara începe la mijlocul lunii aprilie în partea centrală a țării iar spre sfârșitul lunii în regiunea de nord. Primăvara e destul de scurtă în partea de nord. Pe măsură ce presiunea Siverain slăbește, temperatura crește treptat. Praf de nisip galben, care pleacă din deșertul Mongol, știut și ca hwangsa, invadează ocazițional Coreea pe timpul primăverii. Hwangsa cauzează adesea vizibilitate redusă și iritarea ochilor.





Vara poate fi împărțită în două perioade; changma, o perioadă ploioasă care apare în timpul lunilor de vară timpurie și hanyorum, o perioadă caldă și umedă care apare la sfârșitul verii.
Vremea în timpul perioadei changma se caracterizează printr-o concentrare marcată de precipitații. Mai mult de 60% din precipitațiile anuale sunt între lunile iunie și iulie. În special, în iulie sunt zile ploioase, care sunt urmate de scurte perioade uscate, cu cer senin. O mare partev din precipitații se datoreaza musonului de vară care își are originea în Aceanul Pacific. În Coreea, changma înseamnă “sezonul ploios”.
 Atunci când hanyorum începe în august, temperatura crește brusc când changma se mută spre nord spre Manchuria. În acestă perioadă, vremea devine extrem de caldă și umedă, în special în câmpiile vestice și în bazinul râului Naktonggang. Temperatura de multe ori crește până la 38 de grade. Nopțile sunt , de asemenea, calde și umede. 





Toamna e anotimpul cu o vreme aspră, multe raze de soare și frunze de toamnă de diferite culori. Toamna este sezonul de tranziție între vara fierbinte și umedă și iarna rece și uscată. Începe în Octombrie când o masă de aer continental aduce vreme uscată. În mod tradițional, coreeni se bucură de sezonul de recoltare ch'usok care este una dintre cele mai importante sărbători naționale din Coreea. Este sărbătorită ca un festival al recoltei, și ocazițional menționat ca versiunea coreeana a Recunoștinței în America.
Vremea pe timpul toamnei este frumoasă și exprimată în cuvinte simple într-un proverb: Cerul este mare și caii se îngrașă.



Faimosul palat Gyeoungbugung
Gyeongsangbuk-do
Copaci din parcul național Soraksan

Iarna
Musonul de iarnă din interiorul continentului asiatic aduce vreme rece și uscată și ocazițional ninsoare, adăugând căldură vremii reci și uscate. Semnificative variații regionale climatice sunt cauzate de diferențele în altitudine  și de apropierea de mare, precum și de diferențele în latitudine.
Diferențele regionale  înseamnă  temperaturi medii care încep în cursul lunii ianuarie între nordul și sudul peninsulei care este de aproximativ 26 grade C. Zăpada rămâne mai mult în partea de nord. Perioada de îngheț variază de la aprox. 130 de zile în partea de nord până la 180 de zile în regiunea centrală. Pe coasta de sud, perioada de îngheț este de aproximativ 225 de zile.

Credit:  kwang-chual

Stațiunea Muju ski

Festivalul de iarnă din Seoul, 22 decembrie 2008.
Information provided by the Korean Embassy

V-am pregătit și alte surprize~~
Vizitați blogul des ca să fiți primii care află înformații despre Coreea.
Îmi cer scuze că nu am fost prea activă, dar sper să mă fi revanșat acum. ^^ 

3 comments:

  1. foarte interesant! e bine de stiut pe cand ma duc acolo ca sa stiu cum sa ma imbrac :)

    ReplyDelete
  2. Extraordinar !!! Ce frumos e peisajul de toamna in Coreea :x si iarna :D

    ReplyDelete
  3. @Andra daaa. Eu aș vrea toamna să vizitez țara...
    @Б.Р.Йонг Хуа: Și mie îmi place tot peisajul de toamna! ^^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...