Primăvara
Ceapă verde, muştar sălbatic, angelică, pătrunjel coreean (minari), alfalfa încolţită, ceapă sălbatică, “naengi”, lăptucă sălbatică, păpădie… Anotimpul e tributar clorofilei. Atunci verdeţurile de primăvară au o vitalitate puternică şi nu pot fi comparate cu alte legume, sunt bogate în minerale precum şi în vitaminele C şi A.
Ceapă verde
Minari
Naengi
Naengi
Coreeni iubesc verdeața sălbatică, naengi e cea mai specială (și cea mai scumpă).
Naengi(냉이) este, de asemenea, primul și cel mai bun semn pentru coreeni că primăvara a sosit.
Mâncăruri ce se pregătesc primăvara:
Oi-muchim (castraveți condimentați)
Jindallae-hwajeon
Ai mai auzit până acum de Hwajeon(화전)?
Este un stil coreean de clătită, decorată cu flori.
Cea mai comună este Jindallae Hwajeon (진달래화전).^^
Era o mâncare tradițională în trecut, dar acum nu se mai pregătește prea des din păcate.
Baechu-kimchi
Este cea mai cunoscută formă de kimchi servită în restaurante.
Kkaennip-jangajji (frunze murate de susan sălbatic)
Este gustos cu orez.
Geumjeong Kong-bap(orez cu fasole neagră)
-Va urma-
clatitele decorate cu flori arata...dulce! :D =P~
ReplyDeleteşi...irezistibile. :D
ReplyDelete