Tuesday, November 22, 2011

Mâncărurile tradiționale în funcție de anotimp (Primăvara)

Primăvara
Ceapă verde, muştar sălbatic, angelică, pătrunjel coreean (minari), alfalfa încolţită, ceapă sălbatică, “naengi”, lăptucă sălbatică, păpădie… Anotimpul e tributar clorofilei. Atunci verdeţurile de primăvară au o vitalitate puternică şi nu pot fi comparate cu alte legume, sunt bogate în minerale precum şi în vitaminele C şi A.

 Ceapă verde
Minari

Naengi
Naengi 
Coreeni iubesc verdeața sălbatică, naengi e cea mai specială (și cea mai scumpă).
Naengi(냉이) este, de asemenea, primul și cel mai bun semn pentru coreeni că primăvara a sosit.

Mâncăruri ce se pregătesc primăvara: 
Oi-muchim (castraveți condimentați)

Jindallae-hwajeon
Ai mai auzit până acum de Hwajeon(화전)
Este un stil coreean de clătită, decorată cu flori.
Cea mai comună este Jindallae Hwajeon (진달래화전).^^ 
Era o mâncare tradițională în trecut, dar acum nu se mai pregătește prea des din păcate.

Baechu-kimchi
Este cea mai cunoscută formă de kimchi servită în restaurante.

 Kkaennip-jangajji (frunze murate de susan sălbatic)
Este gustos cu orez.

Geumjeong Kong-bap(orez cu fasole neagră)

-Va urma-

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...